ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΡΔΙΚΑ ΑΙΓΙΝΑΣ

Αικατερίνη-ΝίναΣτεργιοπούλου

Πέρδικα Αίγινας ΤΚ 18010
Μελισσοκομικόςαριθμός EL/904/385
Τηλ: +30 6980.371689 & +30 22970.62031


ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ για την δημιουργία κηραλοιφών κ.α.


Αβοκάντο  :   Πλήρης τροφή για το δέρμα
Πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, ιδιαίτερα θρεπτικό για τον οργανισμό, και με σημαντική συνεισφορά στην κοσμετολογία. Προσφέρει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες, κάλιο, βιταμίνη E, φυλλικό οξύ και λουτεΐνη (αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση), Πλούσιο σε βιταμίνες A, B, C, D και E, καροτενοειδή, φυτοστερόλες και λεκιθίνη. Πρόκειται για ένα από τα πιο διεισδυτικά και πλούσια λάδια με άριστα αποτελέσματα σε ξηρά και ώριμα δέρματα, με φυσικό δείκτη προστασίας από τον ήλιο 3-4 Bοηθά στην επούλωση των ουλών του δέρματος, στον περιορισμό των κηλίδων και στην εξάλειψη των μεγάλων πόρων

Aλόη  :   Το φυτό που θεραπεύει
Σφίγγει και αναζωογονεί το δέρμα. Βοηθάει επίσης στη θεραπεία εγκαυμάτων από την ηλιακή ακτινοβολία και υποστηρίζει την θεραπεία προβλημάτων του δέρματος, όπως ψωρίαση, έκζεμα και δερματικές αλλεργίες. Ανάμεσα στα θρεπτικά συστατικά της αλόης οι βιταμίνες A, C και E.   H A (ρετινόλη) για τις αναπλαστικές της ιδιότητες στα κύτταρα ως αντιρυτιδικό συστατικό. H C έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και βοηθά στο σχηματισμό του κολλαγόνου του δέρματος και στη διατήρηση της υγείας του. H E, με τις αντιοξειδωτικές και αναπλαστικές της ιδιότητες, προστατεύει το δέρμα, προλαμβάνοντας τις βλάβες της κυτταρικής μεμβράνης Επουλώνει, ενυδατώνει και θεραπεύει το δέρμα.

Βαλσαμόλαδο   :   το γιατρικό των πληγών
Οι αρχαίοι Σπαρτιάτες επούλωναν με αυτό στην μάχη τις πληγές από τα σπαθίσματα. Oνομάζεται και σπαθόλαδο. ‘Aριστο επουλωτικό σε πληγές και εγκαύματα πρώτου βαθμού. Για κάθε είδους πληγές και χτυπήματα, μώλωπες και εκχυμώσεις, στραμπουλήγματα, τσιμπήματα εντόμων, εγκαύματα, φλεγμονές, έλκη, κράμπες, πιασίματα, ψύξεις. Κάνουμε επαλείψεις ή ελαφρές εντριβές στο μέρος που πονά, ιδανικό για κάθε θεραπευτικό ή χαλαρωτικό μασάζ. Eμπλουτίζεται με αιθέρια έλαια ανάλογα.
Δεν πρέπει μετά τη χρήση του να ακολουθεί έκθεση στο φως.

Aμύγδαλο  :   Αντιγηραντικό για το δέρμα
Tο αμύγδαλο, πλούσιο σε βιταμίνες E και K, διαθέτει σημαντικές αντιγηραντικές και επουλωτικές ιδιότητες. Πλούσιο σε παλμιτικό, ολεϊκό και λινολεϊκό οξύ, σημαντικά για τις τονωτικές τους ιδιότητες στην επιδερμίδα, καθώς και ιχνοστοιχεία απαραίτητα για την εξισορρόπηση των λειτουργιών της επιδερμίδας. Επειδή δεν ερεθίζει το δέρμα, χρησιμοποιείται ακόμα και σε εξαιρετικά ευαίσθητα δέρματα. Ανακουφίζει από φαγούρες, εκζέματα, δερματίτιδες, πόνους, ξηρότητα και φλόγωση.

Αγιόκλημα  :   Εδώδιμο και ιαματικό.

Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε ασβέστιο, μαγνήσιο, και κάλιο. έχει χρησιμοποιηθεί σαν εναλλακτική ιατρική για χιλιάδες χρόνια στην Ασία. Είναι αντιβακτηριακό, αντιφλεγμονώδες, καθαριστικό. Κατάλληλο για πλύσεις σε φλεγμονές του δέρματος, μολυσματικές αναφυλαξίες και πληγές.

Βερυκοκέλαιο
Το Βερυκοκέλαιο εξάγεται από τα κουκούτσια των καρπών της Βερυκοκιάς. Είναι ένα ακριβό λάδι και χρησιμοποιείται κυρίως στην παρασκευή καλλυντικών. Όντας ελαφρύ, διεισδυτικό λάδι, μαλακώνει τα σκληρά δέρματα και συμβάλλει σημαντικά στη διατήρηση της υγείας του δέρματος. Περιέχει Βιταμίνη Α και δεν ερεθίζει το δέρμα

Γιασεμί    :   Άρωμα και τόνωση ψυχής και σώματος
Περιέχει λινολικό οξύ, γερανιόλη, βενζυλικό οξύ, ευγενόλη, τερπινεόλη και λιναλοόλη. Είναι απαραίτητο συστατικό σχεδόν όλων των αρωμάτων Το αιθέριο έλαιο του γιασεμιού είναι τονωτικό για το νευρικό σύστημα, τα ψυχοσωματικά προβλήματα, το αναπνευστικό,  Αντισηπτικό, κατάλληλο για τα ξηρά δέρματα και τις ρυτίδες


Jojoba  :  Tροφή για το δέρμα, προστασία από τον ήλιο
Με πολύ καλές αντιφλογιστικές ιδιότητες, ιδανικό για τη θεραπεία δερματικών λοιμώξεων και περιπτώσεις ψωρίασης κι εκζεμάτων. Ο συνδυασμός μεταλλικών στοιχείων και βιταμινών (όπως η Βιταμίνη Ε), που περιέχει, δίνει στο δέρμα μεταξένια υφή κι ελαστικότητα. Περιέχει πρωτεΐνες, ανόργανα άλατα κι ένα κηρώδες συστατικό που μιμείται το κολλαγόνο. Ιδανικό για όλους τους τύπους επιδερμίδων και όλες τις ηλικίες. H δομή του μοιάζει με το φυσικό σμήγμα του ανθρώπινου δέρματος,  γι’ αυτό μπορεί να εισχωρήσει στην επιδερμίδα εύκολα με αποτέλεσμα να διατηρείται το δέρμα ελαστικό και να επιβραδύνεται η διαδικασία γήρανσης. 

Λάδι ελιάς  :   Ένα διαχρονικό και αντιηλιακό καλλυντικό
Φυσικό φίλτρο για τις ηλιακές ακτίνες, με εξαιρετικές απολυμαντικές ιδιότητές του το καθιστούν θεραπευτικό των πληγών. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, βιταμίνη E,  πολυφαινόλες, υψηλά ποσοστά βιταμίνης K, αλλά και ιχνοστοιχεία, ευεργετικά για το δέρμα. 

Λεβάντα
Οι θεραπευτικές ιδιότητες της λεβάντας είναι αναρίθμητες. Αυτό οφείλεται εν μέρει, στην ιδιαίτερα σύνθετη χημική σύσταση του ελαίου της. Ανακουφίζει από το μυϊκό στρες και βοηθά στην επούλωση των πληγών και των εγκαυμάτων ενώ καταπολεμά αποτελεσματικά το έκζεμα και τις δερματίτιδες.  Ιδιαίτερα αρωματική δίνει μία αίσθηση δροσιάς και ανακούφισης από πονοκεφάλους, άγχος και δυσάρεστη ψυχολογική διάθεση. Το αιθέριο έλαιο της λεβάντας χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία και για τη θεραπεία νευρασθενειών. Τα άνθη της σε μικρά πουγκιά μέσα στα συρτάρια σας, στις ντουλάπες,  αρωματίζουν και   διώχνουν το σκώρο. 

Λιβάνι   στα Αραβικά lubban, λουμπάν 
Αρωματική ρητίνη,από τον κορμό του δένδρου Boswellia sacra που φύεται στο Ομάν, Υεμένη, Σομαλία.  Συνηθίζουμε να το χρησιμοποιούμε, από τα παλαιότατα χρόνια για λατρευτικούς σκοπούς σαν θυμίαμα. Το μικρό δέντρο Boswellia που δεν ξεπερνά σε ύψος τα πέντε μέτρα, μεγαλώνει συνήθως σε απόκρημνα, βραχώδη σημεία.Το γλυκό λιβάνι παράγεται από τη ρητίνη που ρέει κατά το τρύπημα του κορμού, ο οποίος μπορεί να δώσει μέχρι τρία κιλά ετησίως. Σπάνιο είδος, το οποίο μπορούμε να συμπεράνουμε και ἀπὸ τὸ ότι οι τρεις Μάγοι προσέφεραν και αυτό στον Χριστό ως ένα από τα πολυτιμώτερα, μαζί με τα σμύρνα και τον χρυσό.
Το αιθέριο έλαιο του έχει πολυτελές ανατολίτικο άρωμα, αναζωογονεί, ηρεμεί και  έχει αντιρυτιδική δράση. Χρησιμοποιείται πολύ σε λάδια σώματος και κρέμες προσώπου για ενυδάτωση, ανάπλαση και ελαστικότητα του δέρματος καθώς και εναντίων των ραγάδων και των ουλών. Στην αρωματοθεραπεία καίγεται σε καυστήρες ελαίου για εξαγνισμό και καθαρισμό χώρου από αρνητική ενέργεια καθώς και για αυτοσυγκέντρωση - διαλογισμό. Η αρωματική του ρητίνη έχει πολλές φαρμακολογικές εφαρμογές.

Καλέντουλα  :   Ανακούφιση από τους ερεθισμούς
Χρησιμοποιείται στη δερματολογία για την ισχυρή αντιφλεγμονώδη, αντιμυκητιακή, επουλωτική και αντισηπτική της δράση ιδιαίτερα στη θεραπεία ήπιων δερματικών ερεθισμών που οφείλονται στον κρύο αέρα και στις απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας. Bοηθάει, επίσης, στην καταπράυνση του ερεθισμένου δέρματος, επουλώνει τσιμπήματα, κοψίματα και πληγές. Κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, αλλά ιδιαίτερα ενδείκνυται για ξηρές, πολύ ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες. Τέλος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως βρεφικό λάδι.

Μαστίχα  :  Η Χιώτισσα
Από την οποία εκκρίνεται η μοναδική για το άρωμα και τις θεραπευτικές της ιδιότητες ρητίνη. Η «μαγική» αυτή ρητίνη που η ακριβής σύνθεσή της δεν είναι ακόμα γνωστή, είναι ένας πολύ πλούσιος συνδυασμός συστατικών, (πάνω από ογδόντα), με  ευεργετικές επουλωτικές, αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που την κάνουν θεραπευτικά αποτελεσματική σε παθήσεις του δέρματος και των βλεννογόνων. Σε ελαφρά εγκαύματα, και σε μολύνσεις του δέρματος έχει σημαντική και βαθιά θεραπευτική δράση! 


Σταφυλέλαιο ή Σταφυλοκουκουτσέλαιο 
Λάδι από τα κουκούτσια των σταφυλιών. Με γλυκό και ελαφρύ άρωμα. Υψηλή περιεκτικότητα σε λινολεϊκό οξύ, απαραίτητο για την παραγωγή  κολλαγόνου και σε βιταμίνη Ε.  Χρησιμεύει ως ένα θαυμάσιο ενυδατικό και πραγματικά τρέφει την επιδερμίδα. Αυτό το φυτικό έλαιο χαρίζει μια απαστράπτουσα λάμψη στο δέρμα.
Λόγω των ενυδατικών, στυπτικών, μαλακτικών ιδιοτήτων του, χρησιμοποιείται στη σαπωνοποιία και στην παρασκευή καλλυντικών και προϊόντων περιποίησης μαλλιών. Περιέχει φλαβονοειδή, που επιβραδύνουν τη διαδικασία της γήρανσης και εμποδίζουν την επίδραση των ελεύθερων ριζών ενώ είναι πολύ
ιδιαίτερο για την σύσφιξη του δέρματος, στην θεραπεία της ακμής και άλλων δερματικών παθήσεων

Xαμομήλι   :   Ο φυσικός σύμμαχος της υγείας και της ομορφιάς
Το έγχυμα αλλά και το αιθέριο έλαιο του αγαπημένου αυτού φυτού παραδοσιακά χρησιμοποιούνται για την ανακούφιση της ερεθισμένης επιδερμίδας. Ιδανικά ακόμη και για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες ή την επιδερμίδα των μωρών. Φλαβονοειδή με αντιοξειδωτικές ιδιότητες, κατά του σχηματισμού ελευθέρων ριζών, οι οποίες συμβάλλουν  στη διαδικασία της γήρανσης. Tανίνες : Αντισηπτική και αντιερεθιστική δράση.  Φυτοστερόλες : Φυτικά μαλακτικά συστατικά με άμεση αντιρυτιδική και ενυδατική δράση. Επίσης, βελτιώνουν τον τόνο της επιδερμίδας.

Βιταμίνη    Ε
Ως ισχυρό αντιοξειδωτικό, η βιταμίνη Ε προστατεύει τις ίνες κολλαγόνου από την καταστροφική δράση των ελευθέρων ριζών που οδηγούν στις ρυτίδες, ανακουφίζει την ξηρότητα του δέρματος και προάγει την απαλότητά του.
Επίσης, προστατεύει το πιο ακραίο στρώμα της επιδερμίδας μας από την ζημιά που προκαλεί η UV ακτινοβολία, περιορίζοντας τη δυνατότητα για ηλιακά εγκαύματα.


Αιθέρια Έλαια 
που προστίθενται, ανάλογα με το σκεύασμα ή την επιθυμία των φίλων πελατών μας είναι:
                                                                             
 Γιασεμί 
 
Αγιόκλημα
Μαστίχα


                       


Βανίλια
Γαρδένια


Γεράνι
Βιολέττα